Автори

Цветоглед

Шестте мислещи шапки е метод, който изгражда аналогии между определен тип мислене и даден цвят шапка. Създателят на метода е Едуард де Боно. Ние от Цветоглед прилагаме този метод при писането на нашите текстове, за да ви представим дадената тема максимално цветно.

Article 68
Елиза Младенова

Лесно може да ме намерите сред думите, иначе съм възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“. Запознавам се с журналистиката и изкуствата. От време на време пиша и е приятно. Философствам, размишлявам и се опитвам да търся истината, да обхвана с поглед цялата картина, доколкото ми е възможно. По какво се познавам? Лека ирония, силна надежда, щипка оптимизъм, повечко дидактизъм, снопче романтизъм, малко символизъм, глътка патетизъм, плашещ шизофренизъм и, разбира се, гледам да се шегувам повече. Светът е прекалено сериозен, за да не се усмихваме.

Article 26
Ива Ваташка

Предимно мечтая, понякога пиша. Завърших журналистика, след това се запознах с международните кризи, конфликти и дипломация. Темите, които ще намерите тук, са ме развълнували достатъчно, за да ги претворя в текстовете си. Надявам се да ви бъдат интересни!

Article 18
Благовеста Маринова

Аз съм Бети. Врачанка съм и уча „Журналистика” в Софийски университет. Обожавам историята, философията, политиката. Но не съм типичният „хуманитарен тип”. Може да се каже, че животът ми е силно свързан с математиката. Не се плаша от точните науки, даже ги харесвам. Най-голямата ми страст обаче си остава писането. Смятам, че за нещата в живота ни има логика и се стремя да я търся във всичко.

Article 9
Веселина Петрова

Казвам се Веселина. Студентка съм в СУ „Свети Климент Охридски”. Изучавам „Предучилищна и начална училищна педагогика”. Харесва ми да пиша, да разсъждавам по различни теми от живота. Потъвам в думите и вярвам в тяхното послание. Искам да вдъхновявам, защото вярвам, че си струва. Обичам искреността, мразя лъжата. Скромността е моят чар, веселбата е моята стихия и усмивката е моята скрита тайна.

Article 9
Йоанна Русева

Ноу смол тоукс, онли итърнъл айдиас. На маса, на по чаша кола!

Article 8
Руми Рафет

Ако е важна възрастта – роден съм през 1985 г., ако е важно образованието – уча журналистика във ФЖМК към СУ. Останалите важни неща ще прочетете в текстовете ми, ако са важни и за вас, споделяйте и коментирайте. Приятно четене!

Article 7
Десислава Кожухарова

Казвам се Десислава. Студентка съм в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Психология“. Аз съм малък сборник от противоречия – идеалист, който не пренебрегва реалността; харесвам логиката и разума, но следвам емоциите си; светът ми е един подреден хаос, в който властват добре развитото въображение и солидните доказателства на материята. Писането е неизменна част от мен, чрез която се стремя да достигна до хората и да предизвикам положителна промяна у тях.

Article 4
Рафие Шерифова

"Вдъхновение, мечти, живот. Възмущение, съвест, реакция. Красиви думи, тежки думи, но всичките на място. В текстовете на Рафи – слънчевото момиче с цветен, но критичен поглед към света. Надежда, усмивка, талант – това носи тя у себе си. И мъничко претенция, но ей тъй – за разкош. Това е тя, но и още безброй неща. Обича да улавя красотата на света – фотографии, разкази и свобода. Винаги открива скритите истории, онези парещите, истински, дълбоки за човешката душа. И сега как да я нарека? Пътешественик, откривател, мечтател. Малко е. Рафи е. Развеселено, ангажирано, фантастично, идилично е." Благодаря за хвалебственото слово на Ива Ваташка.

Article 4
Венко Димитров

Непрофесионален писач на думи.

Article 3
Мадлен Аспарухова

Завърших висшето си образование в Софийски университет, във Факултета по журналистика и масова комуникация, специалност – "Връзки с обществеността". В момента живея в родния си град Видин и работя като „Мениджър проекти" към европейска програма в „Регионален бизнес инкубатор" – гр. Видин. През годините съм имала публикации във вестниците: „Видин", „Видински мост", „Конкурент". Октомври 2010 г. издадох първата си книга – сборник с разкази, озаглавен „Пътечка през шубраците" /­ ISBN:978-954-8257-20-6­/. Студентските си години работих като графичен дизайнер, завърших средното си образование с профил „Изящни изкуства", но повече обичам да рисувам с думи.

Article 2
Антонина Бадалова

Моята голяма страст е психологията. Неусетно се превърна и в мое призвание и професия. Обичам да изливам мислите си върху белия лист. Има една особена магия в това да сътвориш от думите емоция. Благодаря, че избра да ги прочетеш!

Article 1
Боряна Тодорова

Казвам се Боряна и обичам думите. Уча медицина и искам да стана психиатър, т.е. да се науча да спасявам с думи. По същата причина пиша. Търся истината и превръщам търсенията си в думи. Надявам се те да носят щастие, а още повече се надявам да водят със себе си въпроси.

Article 1
Лени Ханджийска

Аз съм Лени – студент по журналистика, пристрастена към пътуването и откриването на нови светове.

Article 1