Накъде броят абитуриентите?

Накъде броят абитуриентите?

Харесай и сподели

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12… И после к‘во?

Защо трябва да крещите по улиците като нееволюирали шимпанзета?

Всяка година в края на май абитуриентите празнуват завършването на средното си образование. Момчетата се превръщат в принцове с каляски, а момичетата в принцеси. Но от следващия ден приказката приключва, защото принцовете са си пак момчета, а принцесите – пак момичета. Скъпи дрехи, коли, прически, грим. Кому е нужно това?  Нека празнуват, но може ли да е малко по-адекватно на тяхната възраст? Няма лошо да има празник, но може да се организира нещо с по-малко крясъци по улиците и с по-малко бутилки алкохол, които се търкалят празни по асфалта.

Толкова ли са безидейни младите в днешно време? Могат да си направят празника много по-интересен. С музика и танци например, но като организират концерт по случай завършването си. Но не, те вместо това карат скъпи коли и обикалят улиците, останали без глас от крещене. Може би вече е време да се измисли по-оригинална традиция по баловете, защото тази вече се изтърка, както гумите на колите им се трият по пътищата.

Разбира се, има и много добри примери. Не липсваха и училища, които събираха пари за благотворителност. Като например инициативата „ С тениска на бала”. Дванадесетокласниците от хасковската езикова гимназия „ Проф. Д-р Асен Златаров” се отказаха от тоалетите си за изпращането и дариха средствата за каузата на фондация „ Искам бебе”. Сигурна съм, че и много други завършващи са направили добро за нечия кауза. Не трябва да бъдат забравяни добрите примери, защото не липсват такива. Надявам се всяка следваща година все повече ученици да се включват в подобни инициативи. Защото, когато помагаме заедно, сме силни.

Това е последната вечер, която ще прекарате с любимите си преподаватели и съученици. Направете така, че да е запомняща се и емоционална. Защото ще ви липсва училището, безгрижието на ученическите години. След завършването настъпват промени. Идват отговорностите на живота.

Честито завършване, скъпи абитуриенти! Преследвайте мечтите си и бъдете отговорни и  добри хора.

 

Харесай и сподели

За автора

Веселина Петрова

Казвам се Веселина. Студентка съм в СУ „Свети Климент Охридски”. Изучавам „Предучилищна и начална училищна педагогика”. Харесва ми да пиша, да разсъждавам по различни теми от живота. Потъвам в думите и вярвам в тяхното послание. Искам да вдъхновявам, защото вярвам, че си струва. Обичам искреността, мразя лъжата. Скромността е моят чар, веселбата е моята стихия и усмивката е моята скрита тайна.

Свързани публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *